Estonya

Estonya’da Ters Ozmoz ve Su Arıtma 

Toplam alanı 45.100 kilometrekare (km2) olan Estonya, üç Baltık ülkesinden biridir. Kuzeyde Finlandiya Körfezi, doğuda Rusya Federasyonu, güneyde Letonya ve batıda Baltık Denizi ile çevrilidir. Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığının restorasyonu Ağustos 1991’de gerçekleşti. Ana idari birimler 15 ilçe, 209 belediye ve 45 kasabadır. 

 Estonya, Fennoscadian kalkanının güney yamacında yer almaktadır. Estonya bölgesi deniz tabanından yükseldi ve yüzeyi deniz seviyesinden ortalama 50 metre (m) yükseklikte nispeten düzdür. Daha yüksek alanlar, güneydoğuda 318 m zirvesiyle Haanja yaylaları ve kuzeydoğuda 166 m zirvesiyle Pandivere yaylalarıdır. 

 Baltık Denizi’ndeki 1.500’den fazla ada, bölgenin %9’unu oluşturan Estonya’nın bir parçasıdır. Ülkenin toplam alanının %6’sından fazlasını kaplayan 1.400’den fazla göl vardır ve toplam alanın yaklaşık %21’i bataklıktır. Estonya toprakları genellikle ağır ve taşlıdır. Kuvaterner çökeller düzensiz dağılmıştır, kuzey kıyılarında hemen hemen yoktur ve güneyde 200 m’ye kadar kalınlığa sahiptir. 

Estonya beş hidrolojik havzaya ayrılabilir: Doğuda Peipus Gölü-Narva havzası; kuzeyde Finlandiya Körfezi havzası; güneybatıda Salaca Nehri dahil Riga Körfezi havzası; güneydoğuda Gauja Nehri dahil Muhu Sound havzası; ve Adalar. 

Yeraltı Suyu Kaynakları 

Estonya yeraltı suyu kaynakları bakımından zengindir. Dahili yenilenebilir yeraltı suyu kaynaklarının 4 km3/yıl olduğu tahmin edilmektedir. Ana beslenme alanı, kireçtaşı alanlarının ve kum/çakıl sırtlarının yerel olarak önemli olduğu Pandivere yaylalarındadır. Genel olarak, güney Estonya’da Devoniyen akiferinin yeraltı suyu kullanılırken, batıda ve orta Estonya’da ara sıra Silüriyen-Ordovisyen ufkunun suyu kullanılır. Yeraltı suyu, içme suyu kaynağının yaklaşık üçte ikisini kaplar. Yeraltı suyunun bir kısmı denize akar ve bir kısmı yüzey suyu sistemine geri döner. Zaten ikinci akışta (örtüşme) hesaba katılan bu son kısım, 3 km3/yıl olarak tahmin edilmiştir. 

Dünya Bankası, en az 80 ülkede su sıkıntısı olduğunu ve 2 milyar insanın temiz suya erişiminin olmadığını bildirdi. Daha da rahatsız edici olanı, Dünya Sağlık Örgütü’nün 1 milyar insanın sadece temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar suya sahip olmadığını, ne yazık ki birçok ülkede suyun kıt veya kirli olduğunu bildirmesi. 

Eralp Kimya, Estonya’nın su kaynaklarına dayalı çok çeşitli filtreleme ve ekonomik çözümler sunar. 

Estonya’nın ana su kaynakları şunlardır: 

  • Yüzey suyu, Ultrafiltrasyon Sistemleri, Acı Su  RO gibi farklı yöntemlerle arıtılabilen nehir, göl veya tatlı su sulak alanlarından gelen sudur. 
  • Deniz suyu Ters  Ozmoz Sistemleri kullanılarak arıtılabilen okyanus veya deniz kaynağından gelen su için tuzdan arındırma kullanılabilir;  Desalinasyon Sistemleri . 
  • Yeraltı Suyu veya acı su,  Ters Ozmoz  Sistemleri , Kimyasal Dozajlama,  UV Su  Sterilizatörleri kullanılarak arıtılabilen, toprak ve kaya “Sondaj kuyusu” boşluklarında bulunan sudandır. 
  • Sertliği yüksek veya kloru yüksek olabilen devlet su kaynağı,  Su Yumuşatma  Sistemleri, Medya Su Filtreleri ile arıtılabilir. 

Estonya’da Su Arıtma 

 Eralp Kimya, Estonya’da su kalitesi ve arzının iyileştirilmesi ile ilgili su arıtma çözümleri sunmaktadır. Mühendislerimiz Estonya’da Dünya Sağlık Örgütü gereksinimlerini karşılayan su arıtma sistemleri üretir ve tedarik eder.
 

Eralp Kimya, Dünya Sağlık Örgütü gereksinimlerini karşılayan su arıtma sistemleri üretmektedir. 

Eralp Kimya, çeşitli uygulamalar ve endüstriler için küresel bir B2B su arıtma çözümleri sağlayıcısı olarak 20 yılı aşkın deneyime sahiptir, endüstriyel ihtiyaçlarınızı karşılamak için çok çeşitli ters ozmoz ve su arıtma sistemleri sunar. Eralp Kimya’nın mühendislik ve üretimdeki kapsamlı küresel deneyimi, çok çeşitli müşteri gereksinimlerini ve özelliklerini karşılamak için su arıtma ve ters ozmoz sistemlerini önceden tasarlamamıza ve özelleştirmemize olanak tanır.