Multimedya Filtresi Çalışma Prensibi

Multimedya Filtresi Nasıl Çalışır?

Bir multimedya filtresinde birden çok derecelendirilmiş katman vardır. Daha ağır katmanlar altta derecelendirilir ve daha hafif katmanlar üstte derecelendirilir. Genellikle, daha hafif katmanlar daha büyük tanelere sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu şekilde daha büyük kirleticiler, daha küçük kirleticiler olmadan önce sudan filtrelenir ve filtre ortamı hacmi için filtreleme verimliliği artar.

En yaygın multimedya filtresi, filtrasyon ortamı olarak kum ve antrasitten oluşur. Kum daha küçük tanelere sahiptir ve antrasitten daha ağırdır. Bu, kum tabakasının antrasit altına yerleşmesini ve daha ince filtrasyon sağlar. İyi çalışan bir Multimedya Filtresi, 20 mikrona kadar partikülleri kaldırabilir. Pıhtılaştırıcı ilavesi kullanan bir Multimedya filtresi (filtrelenecek kadar büyük partiküller oluşturmak için küçük partiküllerin bir araya gelmesini sağlar), 10 mikrona kadar partikülleri kaldırabilir.

Multimedya Filtresi Ne Zaman Gereklidir?

Kolayca temizlenebildikleri için, ortam filtreleri genellikle büyük miktarda kontaminasyonun olduğu yerlerde kullanılır.

Medya filtreleri, ‘geri yıkama’ yeteneğine sahip oldukları için diğer filtre türlerine göre avantajlıdır. Geri yıkama, filtreyi temizler ve biriken filtrelenmiş partikülleri ortamdan uzaklaştırır. Böylece filtrelerin performansını eski haline getirir, uzatır.

Silt Yoğunluk İndeksi (SDI) değeri 3’ten büyük olduğunda veya bulanıklık 0,2 NTU’dan büyük olduğunda bir multimedya filtresi pratik olarak kullanılır. Kesin bir kural yoktur, ancak RO veya NF membranlarının erken kirlenmesini önlemek için bu yönergelere uyulmalıdır. Tüm büyük membran üreticileri, SDI’nin 3’ten az olarak ele alınmasını gerektirir, aksi takdirde garanti geçerli olmaz.