RO Sistemlerinde Kimyasal Dozajlama

ASİT DOZAJLAMA GEREKLİ Mİ?

Asidik çözeltilerin membranlar için iyi olmadığı gibi, kostik çözeltiler de ters ozmoz membran elemanlarına eşit derecede zarar verir.

pH’ı kontrol etmek ve besleme suyunun kireç oluşturma eğilimini en aza indirmek için RO ön arıtma sistemine asit dozlama dahil edilebilir. Asit dozajı, tuzlu su akışının kireç oluşturma eğilimi, LSI tarafından ölçüldüğünde +0.3’ün üzerindeyse sülfürik veya hidroklorik asit kullanılabilir. Bununla birlikte, sülfürik asit daha az maliyetlidir ve daha yaygın olarak kullanılır.

Multimedya Filtresi Ne Zaman Gereklidir?

Kolayca temizlenebildikleri için, ortam filtreleri genellikle büyük miktarda kontaminasyonun olduğu yerlerde kullanılır.

Medya filtreleri, ‘geri yıkama’ yeteneğine sahip oldukları için diğer filtre türlerine göre avantajlıdır. Geri yıkama, filtreyi temizler ve biriken filtrelenmiş partikülleri ortamdan uzaklaştırır. Böylece filtrelerin performansını eski haline getirir, uzatır.

Silt Yoğunluk İndeksi (SDI) değeri 3’ten büyük olduğunda veya bulanıklık 0,2 NTU’dan büyük olduğunda bir multimedya filtresi pratik olarak kullanılır. Kesin bir kural yoktur, ancak RO veya NF membranlarının erken kirlenmesini önlemek için bu yönergelere uyulmalıdır. Tüm büyük membran üreticileri, SDI’nin 3’ten az olarak ele alınmasını gerektirir, aksi takdirde garanti geçerli olmaz.