Su Yumuşatma Sistemine İhtiyacım Var mı?

Su Yumuşatma Sistemine İhtiyacım Var mı?

Ekipmanınızın lekelerle dolu olduğunu ve suyunuzda kötü tat veya renk değişiklikleri şeklinde değişiklikler olduğunu fark ederseniz, sert suyunuz olabilir. Böyle bir durumda bu sorunları gidermek için bir su yumuşatma sistemine ihtiyacınız olacaktır. Su yumuşatma sistemleri, makinenizin, sıhhi tesisatınızın ve hatta giysilerinizin ömrünü uzatmak için tasarlanmıştır, bu da bütçe giderlerinde azalmaya yol açar.

Su yumuşatma sistemlerinin çalışma şekli, sodyum iyonlarının değişim işlemi yoluyla sudaki kalsiyum ve magnezyum gibi sertliğe neden olan iyonları gidermektir. Bu değişim işlemi tamamlandıktan sonra, su yumuşatma sistemi, gelen sodyum iyonları ile tamamen dolana kadar gereksiz iyonları temizleyen bir rejenerasyon sürecinden geçer. Sonuç olarak, kireç birikimi sorunları hafifletildiğinden, operasyonel ekipmanınızın performansı yalnızca verimlilik açısından iyileşmekle kalmayacak, aynı zamanda yıpranmadan veya değiştirilmesi gerekmeden önce çok daha uzun süre dayanacaktır. Lavabolarınızın lekelerle dolu olduğunu ve cildinizin kuru ve kaşıntılı olduğunu fark ederseniz, sert su ile ilgili bir sorununuz olabilir. Eğer öyleyse, bir su yumuşatma sistemine ihtiyacınız olabilir. Sert suyun neden olduğu bazı sorunlar aşağıdaki gibidir; 

EKİPMANINIZDA KİREÇ OLUŞUMU

Daha önce de belirtildiği gibi, kireçlenme oluşumları su sertliğinin ilk belirtilerinden biridir. Mineraller olarak oluşan kireç tortuları sert yüzeylerinizde kalır ve uygun şekilde işlem görmezlerse orada kalırlar. Bu, sıhhi tesisat gibi işletmeler için birçok önemli ihtiyaç üzerinde zararlı etkilere yol açacaktır, çünkü kireç birikintileri muhtemelen su akışını engelleyen boru hatlarını tıkayacaktır. Sonuç olarak, arızalı sıhhi tesisatın düzeltilmesi maliyetli onarım gerektirecektir.

KURU CİLT VEYA SAÇ

Spor salonları veya hastaneler gibi ticari kuruluşlar, insan teması yoluyla su sertliğinin etkilerini görebilir. Sert su, suda bulunan aşırı kalsiyum ve magnezyum tuzlarının bir sonucu olarak kaşıntı da dahil olmak üzere kuru cilt veya saça neden olma eğilimindedir. Bu olay, sert sudaki minerallerin insan derisi tarafından beslenememeleri nedeniyle olur, bu nedenle kişide kaşıntı, cilt tahrişi ve hoş olmayan (kuru, pürüzlü) bir his uyandıran kalıntılar kalır. Sert suyun siyah noktalara ek olarak gözenekler ve cilt iltihabı ürettiği de bilinmektedir. Sabun veya şampuan gibi deterjanların bu sorunları tamamen çözmede etkisiz olduğu kanıtlanmıştır.

GİYSİLER VEYA İLGİLİ MALZEMELER ÜZERİNDEKİ KÖTÜ ETKİLER

Sert su, giysilere ve çarşaf gibi diğer ilgili eşyalara maruz kaldığında, solma görünümü gibi sorunlar ortaya çıkar. Suda bulunan sert minerallerin yüksek seviyeleri nedeniyle bu eşyaların yıkanması çok daha zor hale gelecektir. Giysilerinizin ve çarşaflarınızın artık solmuş göründüğünü fark etmek, sert suyun bir işaretidir. Bu sorunları azaltmaya yardımcı olabileceğiniz belirli yollar olsa da hiçbiri tam bir çözüm sağlamaz.

Sonunda, yalnızca iyi yapılmış bir su yumuşatma sistemi, su sertliği ile ilgili sorunları önlemek için gerekli özellikleri içerir. Eralp Kimya, su sertliği sorunlarıyla karşılaşan herhangi bir uygulamada benzersiz arıtma sağlamak üzere tasarlanmış su yumuşatma sistemleri üretir ve tedarik eder. Su sertliğine mükemmel bir çözüm bulmak için bugün web sitemizdeki su yumuşatma sistemleri seçimimize göz atın.