Ters Ozmoz Sistemlerinde Kimyasal Temizlik

TÜM TERS OZMOZ SİSTEMLERİNDE KİMYASAL TEMİZLİK ŞART MIDIR?

RO sistemini tıkanma ve akış kaybından korumaya yönelik tüm çabalara rağmen membranlar yine de kimyasal temizliğe ihtiyaç duyacaktır. İyi tasarlanmış bir RO sistemi, temizleme sürecini kolaylaştırmak için ilave bir temizleme sistemi içerecektir. Sistem, bir kimyasal tank, devirdaim pompası, drenaj ve RO modüllerinin tam bir kimyasal temizliğini gerçekleştirmek için gereken diğer tüm bağlantılarını içermelidir.

RO membranlarının bakımı için çeşitli kimyasal temizlik maddeleri mevcuttur. Kirlilik türü ve miktarı en etkili temizlik maddesini belirleyecektir. Asit temizleyiciler en iyi mineral tortusu birikintilerini giderir. Hidrojen peroksit, biyolojik kirlilik sorunlarını düzeltmek veya önlemek için membranları temizlemek ve sterilize etmek için yaygın olarak kullanılır. Bazı durumlarda metanol gibi hafif bir çözücü kullanılır. Bu temizlik maddelerinin seçiminde ve uygulanmasında yer alan değişkenlerin çokluğu sebebiyle etkili bir temizliğin nasıl gerçekleştirileceğine dair özel tavsiyeler için ERALP KİMYA ile iletişime geçin.

Membranların ne zaman temizlenmesi gerektiğini tahmin etmek için RO Sisteminin çalışması dikkatle izlenmelidir. Genel bir kural olarak, normalleştirilmiş flux oranı %10 azaldığında membran temizliği olmalıdır. Normal şartlar altında, RO ön arıtma sisteminin uygun şekilde tasarlandığı ve çalıştırıldığı varsayıldığında, membran temizleme sıklığı 6 ay veya daha fazla olmalıdır. Her ay veya daha fazla temizleme sıklığı, ham su kalitesinde bir değişiklik olduğunu, ön arıtma sisteminde bir sorun olduğunu veya RO ünitesinin çalışmasında bir sorun olduğunu gösterir.